haal meer uit uw website met

Conversie Optimalisatie (CRO)

Conversie optimalisatie CRO foto

Het verbeteren van de conversieratio is het belangrijkste doel voor de meeste merken die meer uit hun online aanwezigheid willen halen. Het heeft geen zin wanneer uw website overspoeld wordt door heel veel bezoekers als u daar uiteindelijk niets concreets mee bereikt. Het verhogen van uw conversiepercentage is een van de meest effectieve manieren om conversie te stimuleren.

Het behouden van betrokkenheid bij potentiële klanten die een website hebben bezocht, is iets waar veel bedrijven mee worstelen. Het kan moeilijk zijn om te achterhalen waardoor u precies omzet misloopt en of een bepaalde verandering uw conversiepercentage zal verbeteren of verslechteren. Gelukkig is ons digitale marketing team gespecialiseerd in het stimuleren van conversies – wij gebruiken onze deskundige kennis om met een solide plan van aanpak de beste koers uit te zetten.

Onze conversie optimalisatie (CRO) Methodiek

Onze conversie optimalisatie (CRO) methodiek zorgt ervoor dat u het meeste uit uw website haalt.

Stap 1:

Onderzoek

In eerste instantie maken we een gedetailleerde analyse van uw website en hoe uw bezoekers hem gebruiken. We gebruiken hiervoor alle mogelijke tools, van Google Analytics en Tag Manager, tot muis tracking en heat map software. We gebruiken deze data om een beter inzicht te krijgen in hoe uw bezoekers momenteel omgaan met uw website - en waar u omzet misloopt. De data en inzichten die we in deze fase ontdekken, helpen ons bij het samenstellen van een testplan op basis van wat gebruikers daadwerkelijk op uw website doen. Zonder dit onderzoek zouden alle A/B testen gebaseerd zijn op giswerk en u niet helpen met het behalen van uw doelstellingen.

Stap 2:

Hypothese

Zodra we genoeg data hebben verzameld om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over verbeterpunten, beginnen we met het creëren van hypotheses over hoe we uw conversie kunnen verhogen. Deze hypothesen variëren, maar zijn altijd gericht op het stimuleren van verkoop. We stellen een plan op voor de aanpak van elk aspect - en starten een projectmanagementproces dat u op de hoogte houdt terwijl we de kreukels in uw online aanwezigheid gladstrijken.

Stap 3:

Bouwen

Naast het maken van een plan voor uw CRO-teststrategie kunnen we ook alle tests ontwerpen, ontwikkelen en implementeren op uw website. Onze in-house user experience (UX) specialist zal de pagina's voor de tests maken en vormgeven, waarna u ze kunt goedkeuren.

Stap 4:

Testen

We houden de originele versie van de pagina als "controle versie" en testen deze met twee of meer variaties, afhankelijk van hoeveel websiteverkeer u heeft. Zodra u er tevreden over bent, gebruiken we splittestsoftware om de test in uw website in te bouwen. Zo blijven we uw conversies verbeteren.

Stap 5:

Spoelen en herhalen

CRO moet de kloof tussen verschillende websiteontwerpen overbruggen. Of u nu voor het eerst een website lanceert of een nieuw ontwerp uitbrengt, zodra de site live is gegaan, moet er een testprogramma worden uitgevoerd. Niet alleen zal uw conversiepercentage toenemen, maar u bouwt ook een data-bibliotheek op over de manier waarop gebruikers omgaan met uw websites. Deze data zullen van onschatbare waarde zijn wanneer u uw website in de toekomst verder wilt laten ontwikkelen.

Links, moreel & Multicultureel.

Waarom we anders zijn

Wij vinden dat wij anders zijn dan andere online marketing en digitale PR-bureaus, wij informeren u van tevoren over wanneer u zaken met ons kunt doen en wanneer niet.

Data Specialisten

All onze CRO diensten worden door ervaren data en UX specialisten uitgevoerd om het maximale uit uw website te halen

Niet Uitbesteden

Alle diensten worden door onze eigen betrouwbare experts uitgevoerd. We besteden nooit diensten uit.

Geen Valse Beloften

Het is altijd leuk om nieuwe klanten te mogen helpen. Maar doen u geen beloften die we niet waar kunnen maken.

Hoog Opgeleid

onze specialisten zijn universitair opgeleid. U heeft dus niet te maken met “drop outs” die een beetje goed met computers zijn .

Vragen

Meest Gestelde vragen over onze CRO diensten

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag? Bezoek de FAQ pagina of bel ons gewoon. 

Ongeacht het type test dat u uitvoert, de duur is onbekend en hangt af van twee dingen: het aantal gebruikers en de mate van verandering in de variaties. Sommige tests duren dagen, andere maanden. Om de tests zo snel mogelijk uit te voeren, moet elke hypothese goed onderzocht zijn en moet de verandering ten opzichte van de controle groot genoeg zijn om een verschil in het resultaat te genereren. Bovendien, hoe meer verkeer je hebt, hoe meer gebruikers gegevens kunnen toevoegen aan de test. Zo komt de test sneller tot een conclusie.

Nee, de tests worden op dezelfde URL uitgevoerd en eventuele wijzigingen in de variatie worden snel doorgevoerd, zodat er geen ruimte is voor duplicatie van de content. Google heeft ook zijn eigen A-B-testplatform dat er niet zou zijn als de tests de organische rankings zouden beïnvloeden. Als we een gesplitste URL-test uitvoeren, kunnen we tegen problemen aanlopen omdat gesplitste URL-tests verschillende URL's gebruiken, bijvoorbeeld mijnwebsite.nl/variatie1 en mijnwebsite.nl/variatie2. Op de nieuwe URL mijnwebsite.nl/variatie2, zou u een canonieke tag moeten toevoegen (rel=canonical href="mijnwebsite.nl/variatie2″) zodat bots weten welke versie ze moeten indexeren. Volledig advies afhankelijk van de technische beperkingen van uw website worden gegeven als onderdeel van onze consultancy.

met behulp van de Bayesiaanse methode wordt een succesvolle variatie gemeten ten opzichte van de controle (basisversie). Dit is simpelweg het bijwerken van de waarschijnlijkheid dat een variatie succesvol of niet succesvol zal zijn naarmate er meer data beschikbaar komen (d.w.z. meer gebruikers door de test gaan). Wij streven naar een statistische significantie van 90%, zodat wij er minimaal 90% zeker van zijn dat de nieuwe versie beter zal presteren dan de controleversie.

CRO test software betekent dat extra JavaScript wordt toegevoegd aan uw website, maar dit wordt meestal asynchroon geladen, wat betekent dat het andere onderdelen niet blokkeert van het downloaden naar uw browser of van het renderen van elementen voor uw klanten om te browsen. Als onderdeel van onze webdesign & development diensten, voeren wij ook snelheidscontroles uit om uw website te optimaliseren zodat deze zo snel mogelijk laadt.

Ons favoriete testplatform, VWO, is volledig GDPR-compliant en verbergt alle formulierinvulgegevens/toetsaanslagen uit rapporten en sessie-opnames. Er zijn geen gebruikers te identificeren en het laatste octet van het IP van de gebruiker wordt niet opgeslagen.

CRO biedt een uitstekende ROI. Er is een trend in digitale marketing om veel tijd en geld te spenderen aan het aantrekken van bezoekers naar een website. Maar als die bezoekers aankomen, een minuutje rondkijken en dan weer vertrekken, is veel van die tijd, geld en moeite verspild.
Als u goed verkeer naar uw site krijgt, maar uw conversiedoelen niet haalt, is meer verkeer genereren niet langer het antwoord, maar het optimaliseren van uw conversietrechter wel.

CRO is conversie optimalisatie- dit betekent dat er een doel is om conversies te verhogen, of dit nu verkoop of aanmeldingen zijn. SEO is search engine optimization- dit betekent dat er een doel is om uw site vriendelijker te maken voor bots om te crawlen en gevonden te worden op relevante zoekwoorden. Meestal gaan deze twee factoren samen.

Een goed conversiepercentage hangt af van wat u meet en uw type industrie. Bijvoorbeeld, als u bezig bent met een e-mail opt-in campagne, kan een percentage van 5-15% gemiddeld zijn, maar met 20-25% begint het succesvoller te kunnen zijn. Voor duidelijke redenen, een percentage van 2-5% is de industrie gemiddeld.

Het is dan ook raadzaam om een CRO expert te raadplegen om te zien wat u moet doen om beter te kunnen presteren.

Conversieratio's kunnen worden berekend door het aantal succesvolle conversies van uw website te meten, wat die conversie ook moge zijn, en dat te delen door het aantal bezoekers dat de uw webpagina ontvangt. Eenvoudige berekening, maar wel een berekening die zorgvuldig moet worden uitgevoerd.