De vijf voordelen van Digital Public Relations.

De 5 voordelen van digital public relations om uw merk te verheffen uitgelegd.
Facebook
Twitter
LinkedIn
De vijf voordelen van Digital Public Relations foto

Public Relations (PR) is in het afgelopen decennium geëvolueerd en reikt nu veel verder dan gedrukte kranten en tijdschriften.

Als gespecialiseerd PR- en marketingbureau houden wij ons al vele jaren bezig met online publicaties, blogs en social media. Online media leveren veel voordelen op voor onze klanten en spelen een belangrijke rol in het versterken van hun profiel, het opbouwen van naamsbekendheid en het genereren van meer leads en sales voor de organisaties waar wij mee werken.

Als online PR momenteel geen deel uitmaakt van uw marketingstrategie, zijn hier vijf van de belangrijkste voordelen waar u zich bewust van moet zijn:

 

1. Digital public relations stelt uw merk bloot aan meer mensen binnen uw doelgroep

 

Besluitvormers wenden zich steeds vaker tot het internet om dienstverleners te onderzoeken. Een goede positie in online media zal helpen om de naamsbekendheid onder uw doelmarkt te vergroten, waardoor u meer potentiële klanten kunt bereiken.

 

2. Bereik met digital public relations meer mensen door social sharing

 

Daarnaast zal online PR het bereik van uw bedrijf vergroten. Wij maken het makkelijker voor andere mensen, waaronder media, klanten en influencers, om uw nieuws en content te delen met hun eigen publiek. Online media-aandacht is zeer deelbaar op social media en biedt de mogelijkheid om de aanhang van andere invloedrijke social-media-accounts aan te boren en te benutten.

 

3. Online PR vergroot uw geloofwaardigheid

 

Beslissers zoeken niet alleen online naar dienstverleners, ze gebruiken ook online onderzoek om bedrijven te onderzoeken waarmee ze overwegen in zee te gaan. Positieve mediadekking in online publicaties en een sterke aanwezigheid op social media vergroten uw geloofwaardigheid en verbeteren zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de leads die voor uw bedrijf worden gegenereerd.

 

4. Verbeter uw zoekmachine rankings

 

Online PR is een fantastische manier om de zoekmachine optimalisatie (SEO) van uw website te verbeteren, aangezien zoekmachines veel waarde hechten aan externe links van hoge kwaliteit die terugleiden naar uw website. Online PR-aandacht, zoals in online vaktijdschriften, bevat heel vaak een link terug naar uw website. Dit helpt op zijn beurt om uw positie in de zoekresultaten te verbeteren.

 

5. Meer verkeer naar uw website

 

Naast de SEO-voordelen van online PR, zal uw bedrijf ook profiteren van meer verkeer naar uw website via online media-aandacht. Links in artikelen en shares op social media maken het makkelijker voor mensen om direct naar uw website te reizen. Van daaruit hebt u de mogelijkheid om de bezoekersactiviteit te volgen en bezoekers opnieuw te benaderen met toekomstige campagnes.

Wij hebben een uitstekende staat van dienst voor het leveren van online PR-campagnes, evenals traditionele PR en marketing voor bedrijven in verschillende industrieën. 

 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uit te vinden hoe we u kunnen helpen.

Lees tip: What is digital Public relations? (klik, in het Engels)

Contact opnemen?

62 Vlaardingweg
3044 CK
Rotterdam