Service

Verhoog uw merkbekendheid met

Influencer Marketing

Afbeelding wijzend naar het belang van influencer marketing

We bedenken op maat gemaakte Outreach, influencer marketing en Digital PR-programma’s met het doel om bloggers, social media influencers en journalisten aan te trekken. Zo kunnen we uw merkbekendheid en klantenbinding bevorderen. We ontwerpen en produceren boeiende en deelbare inhoud die helpt bij het creëren van een loyaal en betrokken publiek.

Onze influencer marketing methodiek

Zo kunnen we uw naamsbekendheid verbeteren en verhogen:

Stap 1:

U leren kennen

Een succesvolle strategie begint met u te leren kennen. De doelstellingen van uw bedrijf moeten duidelijk zijn en vastgesteld worden, voordat we een outreach-strategie ontwikkelen. Het is belangrijk om u en de relevante influencers te leren kennen voordat we met uw project beginnen.

Stap 2:

Publieksonderzoek

Elke marketingstrategie voor influencers moet gericht zijn op uw klanten en op degenen die uw klanten beïnvloeden en adviseren. We gebruiken een reeks datageleide en persoonlijke face-to-face technieken om mensen te leren kennen die om uw bedrijf geven. Geen enkele outreach-strategie mag worden geleid door alleen linkgebruik. We willen uw merk zichtbaar maken voor de mensen die ertoe doen en tegelijkertijd profiteren van de voordelen van een sterk linkprofiel.

Stap 3:

Concurrentieanalyse

We kijken naar uw concurrenten om te weten hoe ze influencers en klanten online aantrekken. Dan gaan we op zoek naar mogelijke hiaten in de markt.

Stap 4:

Brainstormen

Geïnspireerd door uw merk organiseren we creatieve brainstormsessies om innovatieve en toonaangevende campagnes te ontwikkelen die uw merkwaarden belichamen.

Stap 5:

Strategie

Op basis van de insights uit ons gedetailleerde proces ontwikkelen we een volledig unieke strategie om deelname te stimuleren, intregreren en aan te moedigen. Ons team van copywriters, influencer outreach-experts en SEO professionals werkt samen om een strategie te ontwikkelen om uw KPI’s te behalen.

Stap 6:

Outreach en promotie

We bouwen voortdurend relaties op met influencers, bloggers en journalisten om ervoor te zorgen dat uw inhoud wordt gedeeld en versterkt via de meest relevante kanalen. We ontwikkelen en voeren outreach-strategieën uit die gericht zijn op kwaliteit, levensduur en het aangaan van waardevolle zakelijke relaties.

Stap 7:

Meting

Solide metingen zijn essentieel. Elk van onze strategieën is ontworpen om uw merk te belonen met langdurige en echt waardevolle resultaten in lijn met uw KPI’s.

Links, moreel & Multicultureel.

Waarom we anders zijn

Wij vinden dat wij anders zijn dan andere online marketing en digitale PR-bureaus, wij informeren u van tevoren over wanneer u zaken met ons kunt doen en wanneer niet.

100% Data gedreven

All onze influencer marketing diensten worden op basis van betrouwbare data uitgevoerd.

Niet Uitbesteden

Alle diensten worden door onze eigen betrouwbare experts uitgevoerd. We besteden nooit diensten uit.

Geen Valse Beloften

Het is altijd leuk om nieuwe klanten te mogen helpen. Maar doen u geen beloften die we niet waar kunnen maken.

Hoog Opgeleid

Onze specialisten zijn universitair opgeleid. U heeft dus niet te maken met “drop outs” die een beetje goed met computers zijn .

Vragen

Meest Gestelde vragen over onze Influencer Marketing diensten.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag? Bezoek de FAQ pagina of bel ons gewoon. 

Influencer marketing is een methode om content te verspreiden onder een doelgroep van consumenten via social media influencers. Het is een manier om merken te koppelen aan invloedrijke social media activators die invloed hebben op de consumenten en het koopgedrag van uw doelgroep, die op hun beurt kunnen zorgen voor meer bekendheid, downloads, aanmeldingen, conversie, enzovoort (afhankelijk van de doelstellingen) binnen uw doelgroep. In dit proces identificeert Webticians relevante personen voor u om een zeer gerichte campagne uit te voeren rond een product of dienst. Dankzij influencer marketing kunnen influencers een integraal onderdeel vormen van moderne digitale marketing campagnes omdat ze een grote invloed hebben op hun publiek op basis van hun geloofwaardigheid, authenticiteit en de kwaliteit van hun content.
Een influencer kan verschillende voordelen bieden aan bedrijven die hun bereik willen vergroten, hun reputatie willen verbeteren of emotioneel willen resoneren met een nieuw publiek. Hun boodschap is op maat gemaakt en relevant, en daardoor is de kans groter dat deze wordt opgemerkt. Er zijn een aantal redenen waarom merken op zoek zijn naar influencer marketing. Bijvoorbeeld om de verkoop te stimuleren, meer verkeer naar een website te leiden of de reputatie van een merk te bevorderen. Aankoopbeslissingen worden vaker beïnvloed door aanbevelingen van experts dan door traditionele reclame, waardoor influencer marketing twee keer zoveel omzet kan genereren als betaalde reclame. Aanbevelingen van influencers hebben (tot) 50 keer meer kans om tot een aankoop te leiden. Elke influencer campagne ziet er anders uit en we zullen kijken naar de invulling van de rol van de influencer op basis van uw budget en doelstellingen.
Een Micro-influencer is iemand met een publiek tussen de 3.000 en 200.000 op een social media kanaal. Micro-influencers zijn populair voor het stimuleren van hoge engagement, maar komen niet met de kosten van het hebben van miljoenen mensen binnen hun publiek. Terwijl een macro-influencer een publieksgrootte heeft tussen 200.000 en 1.000.000+, op elk sociaal kanaal. Macro-influencers variëren van de populaire experts tot sociale supersterren. Zij hebben een groter publiek, maar kosten ook het meest.

Influencer marketing draait om kwaliteit, niet om kwantiteit. Hoewel een groot publiek vaak op het eerste gezicht doorslaggevend is, zijn de aantallen niet het enige dat van belang is bij het identificeren van influencers. Om de beste influencers te vinden, is het nodig om een beetje dieper te graven. Onze eigen software vergelijkt het publiek van influencers met het doelpubliek van het merk; op deze manier stellen we altijd iemand voor die geschikt voor u is.

Verschillende merken zullen verschillende soorten influencers willen benaderen, afhankelijk van hun doelstellingen. Sommigen zullen op zoek zijn naar relatief kleine influencers die een enorme invloed hebben in een niche-sector, terwijl anderen op zoek zullen zijn naar degenen met een zo groot mogelijk bereik.

Door het gebruik van relevante statistieken voor het type influencer dat nodig is voor de campagne, vindt Webticians elke keer de juiste influencers. We doen dit door het monitoren van de demografische gegevens van het publiek van de influencer, engagement rates, verkeer, sociale tractie, volgers, interesses en nog veel meer.

Net als bij elke vorm van marketing geldt ook hier dat het concept en de uitvoering ervan bepalend zijn. De hoeksteen van elke succesvolle influencer campagne is de persoonlijke aard van de communicatie.

Een banneradvertentie kan heel effectief zijn, maar alleen als er een goede copy, slimme ideeën en een waardevolle, overtuigende landingspagina bij zit om naar door te klikken. Hetzelfde geldt voor influencer marketing. Een strategie die op een intelligente manier rekening houdt met de doelstellingen, benaderingen, technieken en andere factoren die bepalend zijn voor het opzetten van een dergelijke campagne, zal ongetwijfeld succesvol zijn.

Net als andere vormen van marketing, zijn influencer campagnes zeer dynamisch. De talentenpool is enorm in deze markt. Bij ons kunt u kiezen voor macro- en micro-influencers op een globale omvang. De influencer moet uw merk en zakelijke doelstellingen weerspiegelen, evenals uw budget en de toon van uw boodschap. Het beste type influencer is er een die past bij de gewenste doelgroepen en voldoet aan de gestelde doelstellingen.
Elke campagne heeft een ander prijskaartje. Hoeveel dat is, hangt af van de influencer; de branche, de grootte van het publiek, de mate van engagement, ervaring met het werken met merken en de deliverables. Deze factoren spelen allemaal een rol bij het bepalen van hun kostenplaatje. Elke campagne wordt op maat gemaakt om aan de behoeften van elke klant te voldoen. Het is dus logisch dat de kosten zullen variëren en fluctueren op basis van een aantal factoren. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen om een idee te krijgen van de verwachte kosten.

Succes kan op veel verschillende manieren worden gemeten, afhankelijk van de doelstellingen. In een bepaalde campagne zullen we altijd kijken om deze doelstellingen te begrijpen en van daaruit verder te gaan. Vervolgens zou de ROI van influencer marketing op de volgende manieren gemeten kunnen worden:

  • Toename in Earned Media en Bereik
  • Toename van engagement
  • Verbeterd merksentiment en -perceptie
  • Toename van merk/product vermeldingen
  • Toename in websiteverkeer
  • Merkbekendheid
  • Aanmeldingen
  • Toename van aanvragen en verkoop

 

Laat het ons weten om erachter te komen hoe we u kunnen helpen.

Een influencer is iemand die zijn blog en zijn social media kanalen als een bedrijf behandelt, zijn persoonlijke merk beschermt en een loyale, betrokken aanhang heeft. Influencers werken meestal samen met merken waar ze affiniteit mee hebben en voeren kortlopende campagnes. In ruil daarvoor ontvangen influencers een vorm van vergoeding.

Merkambassadeurs daarentegen werken op een langetermijnbasis met merken. Hoewel ze zelf meestal een grote aanhang hebben is dat niet altijd van toepassing. In ruil daarvoor worden ambassadeurs meestal betaald op basis van een vaste vergoeding voor het vertegenwoordigen van een merk. In het ideale geval verandert een influencer in een merkambassadeur omdat ze een hogere mate van authenticiteit en geloofwaardigheid vertegenwoordigen.

Zoals bij elke vorm van marketing, zijn er wettelijke beperkingen om misleidende praktijken te voorkomen. Elke aanbeveling of promotie van een product door een influencer die wordt betaald door een merk of agentschap, moet worden vermeld als een betaald bericht, met tekens zoals #ad of #spon.

Jazeker! Veel van onze klanten voeren hun influencer campagne in combinatie met andere campagnes, Neem contact met ons op om meer hierover te weten te komen. Lees een heel leerzaam artikel hierover (let op artikel is in het Engels).

We nemen de tijd om de behoeften en doelstellingen van onze klanten te begrijpen en om te weten welk type content ze willen laten publiceren door de influencers. We spreken vooraf met onze klanten de basisrichtlijnen voor de content af; must haves/have nots, de do's & de don'ts, en op onze beurt geven we dit aan elke influencer voor de kickoff, zodat alle betrokken partijen op één lijn zitten wat betreft de campagnedoelstellingen. De creatieve vrijheid moet altijd bij de influencer blijven. Zij hebben hun naamsbekendheid opgebouwd en weten wat voor soort content het beste aanslaat bij hun publiek. Zij zijn de experts, dus we laten hen hun werk doen en geven alleen richting als dat nodig is.
Mensen accepteren gesponsorde content omdat er een mate van vertrouwen is tussen de influencer en de volger. In tegenstelling tot advertenties, die worden betaald door grote (en vaak onpersoonlijke) bedrijven, wordt gesponsorde content van influencers gepubliceerd door iemand die benaderbaar is - een echt persoon. Een influencer kweekt een publiek omdat ze iets waardevols hebben teruggegeven aan de mensen die hun content bekijken. Of het nu gaat om inspiratie voor hun eigen leven, een recept, of gewoon entertainment, het publiek krijgt elke keer iets wanneer het met een influencer in aanraking komt.

Wilt u de publiek van uw keuze bereiken via social media? Onze

kan een uitweg bieden.