Service

Wij waken en beschermen

Online reputatiemanagement

Online Reputatiemanagement uitlegfoto

Als iemand u of uw bedrijf opzoekt op internet, wat krijgen ze dan te zien? Een positieve reputatie betekent het verschil tussen het aantrekken of het afschrikken van nieuwe klanten. Met vele pagina’s aan zoekresultaten van zoekmachines krijgt men gemakkelijk het gevoel dat men geen controle heeft over de publieke perceptie. Precies dan komen onze diensten van pas. Ons team heeft de juiste tools, vaardigheden en ervaring voor online reputatiemanagement. 

Zij tillen uw online profiel naar een hoger niveau en helpen u een gezonde, positieve merkreputatie te behouden die essentieel is voor uw succes.

 

In een tijdperk waarin we er snel achter kunnen komen wat Ali B als ontbijt heeft gegeten, bestaat er een goede kans dat iedereen ook van alles over u weet. In deze tijden van volledige transparantie kan uw reputatie met één klik op de knop veranderen.

 

Online reputatiemanagement vereist een strategisch plan binnen meerdere vakgebieden om uw imago en reputatie digitaal te verdedigen. 

 

Om deze reden is het absoluut noodzakelijk om experts op het gebied van public relations, copywriting, digitale marketing en zoekmachineoptimalisatie in te huren. Webticians doet al het slechte teniet en versterkt het goede.

Onze online reputatiemanagement methodiek

Hoe we online opkomen voor uw reputatie.

Stap 1:

Opbouw van een online profiel

Een deel van onze inspanningen op het gebied van online reputatiemanagement omvat de invloed en controle van het online profiel van uw merk of bedrijf om uw geloofwaardigheid verder te vergroten.

Stap 2:

Negatieve zoekresultaten onderdrukken

We verdringen de ongewenste zoekresultaten naar de achtergrond door de positieve te promoten, samen met uitgebreidere en rigoureuzere tactieken.

Stap 3:

Optimalisatie van bestaande online content

Door het strategisch invoegen van trefwoorden, verbeterde teksten en afbeeldingen optimaliseert Webticians de bestaande content om meer organisch verkeer naar uw website te genereren.

Stap 4:

Link Building

We creëren een ideale mix van link building-opties voor een op maat gemaakt linkplan dat is toegespitst op ROI op de lange termijn en hoogwaardige resultaten. Door het ontwikkelen en schrijven van content genereert copywriting gericht op uw doelgroep de gewenste online reputatieveranderingen.

Stap 5:

Zoekwoordanalyse

We lokaliseren en volgen de resultaten voor de meest gezochte zoekwoorden en woordgroepen die relevant zijn voor uw merk.

Stap 6:

Media en public relations

Onze Digital Public Relations-consultants gebruiken hun connecties in de media en in de online wereld van populaire social media influencers om uw imago te verbeteren.

Links, moreel & Multicultureel.

Waarom we anders zijn

Wij vinden dat wij anders zijn dan andere online marketing en digitale PR-bureaus, wij informeren u van tevoren over wanneer u zaken met ons kunt doen en wanneer niet.

100% Expert

All onze online reputatiemanagement diensten worden door PR en online marketing experts uitgevoerd.

Niet Uitbesteden

Alle diensten worden door onze eigen betrouwbare experts uitgevoerd. We besteden nooit diensten uit.

Geen Valse Beloften

Het is altijd leuk om nieuwe klanten te mogen helpen. Maar doen u geen beloften die we niet waar kunnen maken.

Hoog Opgeleid

Onze SEO specialisten zijn universitair opgeleid. U heeft dus niet te maken met “drop outs” die een beetje goed met computers zijn .

Vragen

Meest Gestelde vragen over onze online reputatiemanagement diensten.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag? Bezoek de FAQ pagina of bel ons gewoon. 

Online reputatiemanagement (ORM) is de manier waarop "u" de online reputatie van uw bedrijf creëert, koestert en beschermt. Het is het beheren van uw merkverhaal op een manier die de publieke perceptie van uw bedrijf ten goede beïnvloedt.

Of u het nu leuk vindt of niet, wat anderen over uw bedrijf zeggen kan van invloed zijn op uw bedrijf. Effectieve ORM bewaakt de reputatie van uw merk en helpt u:

  • Op te duiken in meer zoekresultaten
  • Een lokaal publiek te bereiken
  • De klanttevredenheid te verbeteren
  • Merkvertrouwen en -loyaliteit op te bouwen
  • Risico's te identificeren en te beperken
  • Klachten snel oplossen
  • Onjuiste informatie te verwijderen
Ons team van online reputatiebeheerexperts heeft de focus en drive om uw online positie een boost te geven. Of we nu toezicht houden op uw bedrijf of ons bezighouden met negatieve beoordelingen: ons proces om de reputatie van een klant te polijsten is beproefd en werkt. Webticians heeft tientallen jaren ervaring in het beheren van de publieke perceptie. We onderhouden belangrijke relaties in de SEO- en webgemeenschap om u en uw merk in het meest positieve licht te presenteren. U kunt erop vertrouwen dat we weten wat het beste is voor uw merk.

73% van de klanten zegt dat positieve recensies hen meer vertrouwen geven in een lokaal bedrijf. Onze online gewoonten hebben de manier waarop we met bedrijven omgaan en aankopen doen zodanig veranderd dat online recensies de conversie met 270% doen toenemen.

Net zo belangrijk als de beoordeling is de manier waarop u reageert, want 53% van de klanten verwacht een antwoord op beoordelingssites. Nog veelzeggender is het feit dat bedrijven die reageren op negatieve recensies een toename van 16% in klantenbinding ontvangen.

Er moet een strategie worden opgesteld om te bepalen hoe men zich tegen deze aanvallen kan beschermen, wat de aard van de aanval is, en ook waar deze vandaan komt. De strategie moet zoekmachine-optimalisatie, online PR en social media tactieken bevatten, met als doel de negatieve informatie over een persoon of bedrijf op het internet uit het publieke zicht te krijgen.

Als er negatieve informatie over een bedrijf of een persoon in de zoekmachines staat, kan dit gebruikers ervan weerhouden een site te bezoeken of een product of dienst van dat bedrijf aan te schaffen. Dit weerhoudt klanten er uiteindelijk van om gebruik te maken van uw diensten en zorgt ervoor dat ze kiezen voor een concurrent die geen negatieve recensies of informatie online heeft staan. Zoekmachines zijn zeer krachtig in het maken of breken van een online reputatie.
Google is de belangrijkste zoekmachine met het grootste aantal gebruikers. Zij hebben meer dan 1 biljoen pagina's in hun index en groeien elke dag met miljarden. Yahoo, Bing, Ask en AltaVista zijn de volgende vijf zoekmachines in de top vijf.
Dit kan variëren en is afhankelijk van de aard van de aanval. Afhankelijk van het feit of er sprake is van een grote hoeveelheid negatieve content.
Het beheer van online reputatie aanvallen is zeer complex en vereist veel werk op verschillende websites met positieve content die de negatieve content overstijgt. Het kan weken en maanden duren voordat de nieuwe content en zoekwoorden hoger beginnen te scoren dan de eerdere negatieve content.
De wet is vaak aan de kant van websites met negatieve inhoud, omdat ze meestal niet wettelijk verplicht zijn om het te verwijderen. Het kan jaren duren om deze strijd met advocaten uit te vechten. Het is veel efficiënter om uw bedrijf of uzelf te promoten en in de zoekresultaten boven de negatieve inhoud te laten uitstijgen dan de sites te dwingen de schadelijke inhoud te verwijderen.

Helaas is het niet altijd mogelijk om elke negatieve recensie te verwijderen.